Tips over verzekeringen voor Curaçao
- Verzekering tips
- Alle 12 gratis tips
Welke verzekeringen heb je nodig als je op Curaçao woonachtig bent en welke verzekeringen kun je wellicht (tijdelijk) in Nederland stopzetten om kosten te besparen? In deze e-mail ontvang je tips over welke verzekeringen je na moet denken en wat je moet regelen.
Ziektekostenverzekering bij werk
Sinds begin 2015 is het voor een werkgever enkel nog mogelijk een medewerker bij de SVB (Sociale verzekeringsbank van Curaçao) onder te brengen en dus te verzekeren voor ziekte kosten als deze medewerker ingeschreven staat op Curaçao. Dat houdt dus in dat je als medewerker, voordat je je in hebt kunnen schrijven op Curaçao jezelf dient te verzekeren. Wij raden je aan hiervoor contract op te nemen met Oom verzekeringen of om te overleggen met je huidige ziektekosten verzekering. Wel kan je werkgever je voor deze periode verzekeren tegen inkomstenderving door het afsluiten van een ongevallenverzekering. Overleg al deze verzekeringen goed met je nieuwe werkgever. Nadat je bent ingeschreven op Curaçao zal je werkgever je inschrijven bij de SVB op Curaçao. Stop vervolgens je zorgverzekering met buitenlandse dekking. Dat scheelt je veel geld aan premies.
Ziektekostenverzekering bij stage
Het bovenstaande is van toepassing voor mensen die komen werken op Curaçao. Bij een stage schrijf je je in princiepe niet in op Curaçao en zul je je verzekering dus moeten regelen vanuit je thuisland. Neem daarvoor contact op met je huidige zorgverzekering met daarbij de vraag hoelang je maximaal in het buitenland mag verblijven waarbij de dekking van je verzekering blijft bestaan. Indien dit niet toereikend is neem je contact op met de onderstaande verzekeraars.
Verzekeringsbewijs voor de Verklaring van Rechtswege
Naast het dekken van medische kosten heb je deze verzekering ook nodig bij de aanvraag van de 'Verklaring van Rechtswege' (werk- en stagevergunning). Zonder een verzekeringsbewijs (polis) wordt de aanvraag niet in behandeling genomen.
Doorlopende reisverzekering
Een doorlopende reisverzekering met buitenland dekking dekt over het algemeen je medische kosten in het buitenland en eventuele repatriëring naar Nederland. Daarnaast dekt deze ook meestal de kosten bij verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen. Wij raden je aan deze verzekering af te sluiten bij je komst naar Curaçao voor een verblijf tot 180 dagen.
Als je langer dan 180 dagen per jaar op het eiland wil verblijven dan dien je je in te schrijven in het bevolkingsregister van Curaçao waarbij je je uitschrijft in Nederland. Hou er bij deze situatie goed rekening mee dat niet al je verzekeringen je eventuele kosten na deze uitschrijving meer zullen dekken. Neem daarvoor contact op met je verzekeringsmaatschappij.
Dus Let op!: indien je uitgeschreven bent uit Nederland, dekt een Nederlandse reisverzekering niet meer in het buitenland! Eventuele medische kosten die je op Curaçao maakt worden of via de verzekering van je werkgever (SVB) of door een privé verzekering gedekt. Voor verlies of diefstal van persoonlijke bezittingen moet je een lokale inboedelverzekering afsluiten aangezien je reisverzekering dit niet meer dekt na uitschrijving uit Nederland.
Verzekeringsmaatschappijen op Curaçao
Er zijn op Curaçao diverse verzekeringsmaatschappijen actief. Hieronder vind je een lijst met de bijbehorende hyperlink.
Naast de begeleiding die wij verzorgen op het gebied van huisvesting, horeca werk en de verplichte vergunningen heb je waarschijnlijk nog legio andere vragen die belangrijk zijn voor je komst naar Curaçao. Denk hierbij aan inzicht in het algemene levensonderhoud, wat kost alles? Waar kun je de beste tickets kopen en waarom je geen enkeltje moet boeken! Is het verstandig om een auto te huren of te kopen en wat komt daar allemaal bij kijken? Waar kan ik het beste zoeken naar vacatures en hoe vind ik buiten een werving- en selectie bureau om een leuke stage of baan? In de media hoor je vaak dat Curaçao onveilig is. Klopt dat en hoe kan ik mij daar zo goed mogelijk op voorbereiden? Wat gebeurd er als ik mij uitschrijf uit Nederland en inschrijf op Curaçao? Zijn daar consequenties aan verbonden als ik op een later tijdstip weer terug wil keren naar Nederland?
Kennis over Curaçao welke we graag met je delen
In de loop d'r jaren hebben wij een goed beeld gekregen over zaken waar mensen tegenaan lopen die naar Curaçao willen komen. Met deze kennis hebben wij de gratis Curaçao mailing tips opgezet zodat we deze onzekerheden voor je uit de weg kunnen ruimen. Om je niet te overspoelen met pagina's vol aan informatie hebben wij ervoor gekozen je de belangrijke tips in de vorm van een periodieke mailing toe te zenden. Om de drie dagen ontvang je over een onderwerp een uitgebreide mailing. Op deze wijze gaan we jouw zo goed mogelijk voorbereiden op je komst naar het eiland. Vul onder de 'Gratis Curaçao tips' banner, aan de rechterzijde op deze pagina je naam en mailadres in en wij berichten je per direct over de belangrijke zaken voor je komst naar Curaçao.