Procedure Horecawerk Curaçao

Horecawerk Curaçao hanteerd de onderstaande procedure om jou eenvoudig en snel aan een horecabaan of stage op Curaçao te helpen. Het grote verschil tussen ons en andere werving bureau's is dat wij je rechtstreeks in contact brengen met de horecawerkgevers op Curaçao, zonder tussenkomst van een intermediair! Nadat je vervolgens bent aangenomen kunnen wij je begeleiden met de verplichte vergunning(en) en passende huisvesting. Op deze wijze bieden wij je, geheel gratis de kans op een unieke baan of stage op Curaçao en voorzien wij je op een betaalbare wijze van de verplichte vergunningen en of huisvesting.

Stappen Horecawerk Curaçao

1. Bekijk de horecaprofielen en of vacatures

Op Horecawerk Curaçao kun je op twee manieren zoeken naar een passende werkgever.

 

 1. Op basis van een open sollicitatie

  Doordat het verloop van horecamedewerkers, welke over het algemeen 6 maanden tot een jaar op het eiland verblijven relatief horeger is als in Nederland zijn werkgevers periodiek opzoek naar nieuwe werknemers. Bekijk de profielen van de horecabedrijven op deze website en bepaald welke het beste bij je passen.

 2. Op basis van een vacature

  Zowel bij de horecaprofielen als in het submenu tref je een overzicht aan van actuele vacatures. Bekijk deze vacatures en bepaal welke het beste bij je passen.

2. Vul het sollicitatieformulier in

Als je klikt op de buttens "Open sollicitatie" vanuit een horecaprofiel of op de button "Solliciteer direct" vanuit de vacature dan wordt je automatisch doorverwezen naar het sollicitatieformulier. Bij dit formulier staat de horeca organisatie van het profiel waar je op de button hebt geklikt reeds aangevinkt om aangeschreven te worden. 


Vul verder alle stappen netjes en correct in en voeg een nette curriculum vitae, een begeleidende brief en een representatieve pasfoto toe aan je sollicitatie. Door alle stappen te doorlopen en vervolgens op verzenden te klikken schrijf je de horecawerkgevers rechtstreeks aan. Wij van Horecawerk Curaçao zijn enkel verantwoordelijk voor de werving van horecapersoneel. De verdere selectie van personeel is de taak van de werkgever zelf.

3. Reactie of geen reactie van een werkgever

Horecawerkgevers op Curaçao krijgen dagelijks veel aanvragen binnen. Geef de werkgevers dus minimaal een week de tijd om een reactie te geven. Daarnaast leert de ervaring dat werkgevers het dusdanig druk kunnen hebben en dat er bij geen interesse in je sollicitatie geen reactie geven.

Indien je na ongeveer tien werkdagen nog geen reactie hebt ontvangen dan kun je er vanuit gaan dat er momenteel een aansluitende functie vrij is die past bij je sollicitatie. We raden je daarna aan stap twee van de procudure te herhalen en een nieuwe werkgever aan te schrijven.

4. Sluiten arbeidsovereenkomst

Bij interesse van een horecawerkgever in je sollicitatie ontvang je rechtstreeks een arbeidsovereenkomst. Neem deze altijd goed door en stel rechtstreeks eventuele vragen en of onderhandel indien je aanpassingen wenst door te voeren in het contract. 

Als je akkoord wenst te gaan met de overeenkomst dan scan je deze getekend in en verstuur je deze naar je toekomstige werkgever. Zorg er daarna tevens voor dat je een getekende kopie van de overeenkomst retour ontvangt. Dit is namelijk één van de documenten welke je dient in te leveren bij de toelatingsdienst van Curaçao voor de aanvraag van je werk- en of stagevergunning.

5. Regelen Vergunningen

Als Nederlands Staatsburger mag je zes maanden per jaar op Curaçao verblijven in de hoedanigheid van een toerist. Wil je in die periode stage lopen en of werken dan vraag je de 'Verklaring van Rechtswege' aan. Indien je langer dan zes maanden op Curaçao wenst te verblijven dan dien je je hiervoor uit te schrijven uit je thuisland en in te schrijven op Curaçao. Na de inschrijving in het bevolkingsregister van Curaçao, mag je voor onbepaalde periode op het eiland verblijven en ben je officieel inwoner van Curaçao. Een uitzondering op deze regel treedt in als je stage komt lopen. Hierbij geldt dat de maximale duur van je verblijf is gekoppeld aan de duur van je stageovereenkomst. Ook als dit langer is dan zes maanden dan hoef je hiervoor geen verblijfsvergunning aan te vragen.

Via Vergunning Curaçao begeleiden wij je met deze aanvraag van deze vergunningen op een betaalbare manier en via het boeken van een accommodatie via Huisvesting Curaçao is het zelf gratis!

6. Regelen verzekeringen

Voordat je naar Curaçao gaat raden wij je sterk aan je verzekeringen en de daarbij behorende polissen goed door te nemen of deze na vertrek uit Nederland nog wel dekkend zijn. Vaak zijn verzekeringen maar een bepaalde periode geldig als je permanent of voor een bepaalde periode naar het buitenland vertrekt. Hierover hebben wij een informatiepagina geschreven. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over dit belangrijke onderwerp.

7. Regelen vliegtickets

Welke maatschappijen vliegen er allemaal naar Curaçao. Waar en wanneer kun je het beste je ticket boeken en waar moet je allemaal rekening mee houden? Let op: Kom niet met een enkeltje naar Curaçao. Je dient in het bezit te zijn, voor aankomst van een 'bewijs van vertrek'. Lees hierover meer op onze ticketpagina via de onderstaande link.
 

8. Regelen huisvesting

Via onze organisatie Huisvesting Curaçao begeleiden we je in het vinden van de juiste huisvesting voor je stage of werkperiode op Curaçao. Wij beschikken over vele kamers, studentenhuizen, studio's en of appartement verspreidt over de populaire wijken van Curaçao. Door het adviesformulier op deze website in te vullen doen we je binnen 24-uur een aantal woonopties toekomen. Hierbij houden we rekening met je persoonlijke wensen en eventueel de ligging van je gevonden stage en of horecabaan. Klik voor meer informatie over deze handige dienst op de onderstaande hyperlink.
 

9. Klaar om te vertrekken

Het is zover!

 • Je hebt je baan of stage gevonden en met je werkgever een overeenkomst gesloten;
 • Je hebt je goed laten informeren over je verzekeringen en desnoods een aanvullende verzekering afgenomen;
 • Je bent in het bezit van een retourticket of een ticket naar een andere bestemming buiten de voormalige Nederlandse Antillen;
 • Je hebt je huisvesting geregeld en je bent ook in het bezit van een getekende huurovereenkomst;
 • Je beschikt over alle documenten om je benodigde vergunningen op Curaçao aan te kunnen vragen.


Indien je het bovenstaande in orde hebt dan is het inderdaad tijd om te gaan. Mocht je voor of na aankomst nog vragen en of problemen hebben met iets dan kun je ons altijd contacten via de onderstaande gegevens of langskomen op kantoor.

 


We horen graag van je!

Horecawerk Curacao