Geen nieuws in deze lijst:

Antwoorden op veel gestelde vragen

Hieronder treft je een overzicht aan van de in de afgelopen periode veel gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Staat je vraag er niet tussen? Ga dan naar ons contactformulier en stel je vraag!

Welke beschikbare functies zijn er?

  • Het gehele jaar door hebben wij op alle beschikbare functies medewerkers nodig. Indien wij specifiek een functie nodig hebben dan kun je deze informatie vinden op: www.beach-restaurants.com
  • Door het sollicitatieformulier op onze website in te vullen bericht Beach Restaurants je zo spoedig mogelijk of er beschikbaarheid is.
  • Ga naar het sollicitatieformulier.

Hoe hoog is mijn salaris?

  • Hier kunnen wij je helaas niet over informeren. De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd, ervaring en de functie waarvoor je solliciteert. Het salaris ligt in ieder geval lager dan in Nederland. De levensstandaard ligt hier ook iets lager. Hier dien je dus rekening mee te houden.
  • Als je het sollicitatieformulier hebt ingevuld dan kun je over de hoogte van je salaris corresponderen met het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd.
  • Ga naar het sollicitatieformulier.

Heb ik een vergunning nodig om legaal te mogen werken op Curacao?

Ja, om als Europese Nederlander te mogen werken op Curacao dien je de 'Verklaring van Rechtswege' aan te vragen. Dit kun je uitbesteden aan een Immigratie consultant op Curacao maar het is ook eenvoudig en goedkoop zelf te regelen. De kosten voor het laten regelen van je vergunning door een consultant bedragen ongeveer Euro 350,00. De kosten van het VergunningCuracao.com pakket zijn Euro 29,50 inclusief het HuisvestingCuracao.com pakket.

Lees verder: VergunningCuracao.com

Wordt mijn huisvesting geregeld door mijn nieuwe werkgever op Curacao?

Over het algemeen dien je je huisvesting in eigen beheer te regelen. Er zijn legio kamers, studio's, appartementen en woningen op Curacao te huur. Via HuisvestingCuracao.com kun je direct de huiseigenaren van Curacao boeken. Hierdoor voorkom je dat je de dure bemiddelingskosten van intermediairs hoeft te betalen welke op kunnen lopen tot wel een maand huur! Zonde van je geld. Via HuisvestingCuracao.com wordt je voor Euro 29,50 direct in contact gebracht met een huiseigenaar. Dit bedrag is inclusief het VergunningCuracao.com pakket.

Lees meer: HuisvestingCuracao.com

Ben ik ziektekosten verzekerd als ik op Curacao ga werken?

Indien je wordt aangenomen op Curaçao, dan dient je werkgever je aan te melden bij de SVB (Sociale Verzekerings Bank). Dit is de sociale ziektekostenverzekering van Curaçao. Voor de betaling van deze verzekering houd de werkgever een deel in van je bruto salaris. Vergeet dus niet je ziektekostenverzekering in Nederland stop te zetten als je naar Curacao gaat. Anders betaal je dubbel. 

Let op:
Overleg eerst te allen tijde of je door je werkgever wordt aangemeld bij de SVB voordat je je verzekering in Nederland stop zet.

Is er een minimale periode om te komen werken op Curacao?

Ja, de minimale periode dat je een arbeidsovereenkomst dient aan te gaan is 5 a 6 maanden. Voor kortere periodes wordt je over het algemeen niet aangenomen. De enige kans die je hebt voor een kortere periode is als je zeer veel werkervaring hebt en in de maanden juli, augustus en september beschikbaar bent. Dit is betreft dan het hoogseizoen. 

Wordt mijn vliegticket betaald?

Nee, met uitzondering van hoge kaderfuncties en je eigen onderhandelingskracht. Ga er voor je budgettering maar vanuit dat je zelf je ticket moet betalen.

Tip: 
Neem te allen tijde, bij welke vliegtuigmaatschappij dan ook een flexibel ticket af. De ervaring is dat de meeste mensen graag hun vertrekdatum nog een keer wensen te wijzigen. Door een beetje meer te betalen voor een flexibel ticket is dit mogelijk. Anders niet.

Let op:
Koop altijd een retourticket. Met een enkeltje kom je niet het eiland op of kom je in de problemen bij de douane.